Directe toegankelijkheid

Vanaf 1 januari 2006 kunt u dus ook rechtstreeks terecht bij de (kinder-) fysiotherapeut. Een verwijzing van de huisarts is geen vereiste meer. Natuurlijk kunt u nog altijd eerst een afspraak maken met uw huisarts, maar nodig is dit niet. Dat heeft voordelen want zo wordt niet alleen kostenbesparend gewerkt, maar wordt ook de weg naar de juiste hulpverlener korter. Omdat u direct terecht kunt bij de kinderfysiotherapeut, wordt eerst de klacht beknopt met u doorgenomen nl. een screening uitgevoerd.

Aan de hand hiervan wordt vastgesteld of uw kind normaal gesproken baat kan hebben bij (kinder-)fysiotherapie en of u bij de (kinder-)fysiotherapeut op de geschikte plaats bent. Het kan gebeuren dat tijdens de screening zaken opgemerkt worden die niet door de (kinder-)fysiotherapeut behandeld kunnen worden, of welke verder specialistisch onderzoek vereisen. In dat geval wordt u aangeraden met een gericht verslag toch even langs de huisarts te lopen zodat hij op de hoogte blijft van de gezondheidssituatie van uw kind. In het geval dat er wel behandeld kan worden, gaan wij de klacht van uw kind verder onderzoeken om de aard en oorsprong van de klacht nader vast te stellen.

Als dat het geval is, kunnen wij uw kind direct in behandeling nemen. Als u meer wilt weten dan kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen u graag uitleg geven.